Над 150 деца от детска градина “Брезица” подариха на брезничани и гости на Брезник усмивки и позитивна енергия – СНИМКИ

152 деца от детска градина “Брезица” се включиха в годишния спектакъл на детското заведение. Събитието се проведе в навечерието на 1 юни – Международния ден на детето, в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На сцената децата и техните учители подариха на брезничани и гости на града усмивки, красиви мигове, вълшебно добротворство и позитивна енергия. Спектакълът под надслов “Брезица – вълшебство и добротворство” бе открит от директора на детската градина Емилия Алексова. “Грабнете си по-малко от всичко, скътайте го дълбоко в сърцето си и го пазете, за да може светът ви да бъде по-красив и по-слънчев”, обърна се Емилия Алексова към публиката чрез своето приветствие. Учителите са попитали децата от четвърта група какво е добротворството. “Вълшебство е да гушна приятел”, казал Еди. “Добротворство е да изчистим планетата Земя”, отговорила Ванеса. “Да даваш сърца на хората”, казал Алехандро. За Ники вълшебство е да щракне с пръсти и да се телепортира. “Да не се караме, а да има обич и уважение”, казал Еди за добротворството. Директорът на детска градина “Брезица” призна, че е останала много изненадана от креативните отговори на малчуганите. “Струва ми се, че трябва по-често да се вглеждаме и вникваме в детския свят, където вълшебствата и добротворствата наистина съществуват. И нека те бъдат нашите прекрасни ориентири за общуването си с тях”, каза Емилия Алексова.

Сред официалните гости на спектакъла бяха кмета на община Брезник Васил Узунов, заместник-кметовете на община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на областната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Вера Даскалова, директори на училища в Перник и певицата Маргарита Хранова. На откриването на програмата Емилия Алексова благодари на Община Брезник за това, че винаги са помагали на детска градина “Брезица”. За своя празник детското заведение е получило много поздравителни адреси и цветя. Благодарности бяха отправени към Петър Петров от фирма “Кондор” – “Слънчев бряг”, Георги Кръстанов от фирма “Криси”, Георги Костадинов от фирма “Костадинов Инженеринг”, Мартин Георгиев, който е родител на Мартина от втора група, на брезничанина Божидар Пантев, на целия колектив на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, както и на фотографа и екипа му.

След словото на директора на детското заведение приветствие прочете заместник-кмета на община Брезник Иван Бъчваров.

Публиката в големия салон видях спектакъл, който показа как трябва да се опазва общия ни дом – планетата Земя, четирите годишни времена на Вивалди, фолклорни изпълнения и други елементи, представени от децата с помощта на учителите им.

Разгледайте снимки от началото на спектакъла “Брезица – вълшебство и добротворство”, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...