Община Трън е установила, че по обшивките и казанчетата на покрива на спортната зала в града има проблем

Установен е проблем по обшивките и казанчетата на покрива на спортната зала на улица “Тако Пеев” в град Трън. Това става ясно от изказване на кмета на община Трън Цветислава Цветкова по време на заседание на Общинския съвет, видя Zapadno.com.

Проблемът със спортната зала, която бе ремонтирана през 2022 година, се появи по-рано този месец. На 21 май трънчанин засне клип и го публикува в земляческата Фейсбук група “Трън и Трънско”. От видеото се виждаха образували се на няколко места локви по настилката в залата.

На следващия ден кметът на Трън Цветислава Цветкова каза за читателите на Zapadno.com, че администрацията ще предприеме мерки по установяване на произхода. Две различни фирми са извършили ремонтите на покрива и прозорците и след установяване откъде е дошла водата, Общината щеше да сигнализира една от двете фирми.

В отговор на въпрос на общински съветник кметът разяснява, че е била сформирана комисия, която е установила проблем с обшивките и казанчетата на покрива. Цветислава Цветкова добави, че очакват от фирмата дата за провеждане на комисия за оглед с представители и на Общината. След установяване на конкретния проблем ще се реши какви мерки трябва да се предприемат.

Ремонтът на спортната зала беше извършен през 2022 година от фирма, на която Община Трън плати над 500 хиляди лева. Парите бяха одобрени през лятото на 2022 година от Министерски съвет, а ремонтът беше един от дългоочакваните от трънчани.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...