Спешните медици в Брезник и Трън извършиха 110 амбулаторни прегледа за седмица, увеличават се случаите на ухапаните от кърлежи

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 233 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 25 повече от предходната. Най-много са приетите повиквания в Перник – 150, коeто e със 17 повече в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 40, което е с 8 повече от предходната седмица и Трън – 19, което е със 7 повече от предходната седмица, пише вестник “Съперник”.

Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 205 амбулаторни прегледа, което е с 40 повече от предходната. Най-много са те в Радомир – 66, което е с 8 повече от предходната седмица, Брезник – 58, което е с 13 повече от предходната седмица и Трън – 52, което е с 14 повече от предходната седмица. Добрата новина е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите.

Неприятната новина е, че през изминалата седмица се е увеличил двойно броят на ухапаните от кърлежи в региона, които са потърсили помощта на спешните медици – 57. Най-много са ухапаните в община Радомир – 28, което е половината от общия брой. Следват общините: Брезник – 10, Земен – 11 и Трън – 8.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...