В неделя във вътрешността от страната показанията на термометрите ще достигат 33 градуса, но следобед ще прегърми на много места

В неделя ще е топло за сезона, в цялата страна ще има гръмотевични бури, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 19 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие до 20 – 21 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в цялата страна. В западните и в централните райони се очакват градушки. Ще се задържи топло за сезона, във вътрешността от страната показанията на термометрите ще достигат 33 градуса.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, в Сандански и Русе до 35 – 36 градуса, по Черноморието до 26 – 28 градуса.

Времето в Европа

Облачни вълни с влажен и по-хладен въздух от запад ще се насочват последователни към Балканите и ще създават условия в балканските страни за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Зоните с валежи с летен хактер и гръмотевици над континента ще се задържат и обхващат западните части на Русия, Източна Полша се спускат на юг към Словакия, Румъния и България. По-интензивни валежи се очакват в Чехия и Западна Румъния. Другият център със значителни по количество валежи се оформя над Франция, в Швейцария и в Австрия.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...