В началото на новата седмица времето ще остане без промяна – високи температури и условия за градушки в отделни райони на страната

В понеделник ще е топло за сезона, в Западна и в Северна България са възможни гръмотевични бури, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 20 до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие до 20 – 19 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в цялата страна. В западните и в централните северни райони се очакват по-интензивни валежи (20 – 30 литра на квадратен метър) и градушки. Ще се задържи горещо, във вътрешността от страната показанията на термомтрите ще надвишават 33 градуса.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в Сандански и Русе до 35 – 36 градуса, по Черноморието до 25 – 27 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...