Повечето трънчани не знаят каква е ролята на Европарламента и какво работят евродепутатите – ВИДЕО

Седмица преди изборите проверихме дали думите и идеите на тези, които се борят за място в Европейския парламент, са стигнали до избирателите. Какво мисли Трън за Брюксел? 720 евродепутати, които си назначават средно по двама сътрудника, чиито заплати също идват от европейския данъкоплатец. Или около 2 100 души без администрацията – точно колкото е населението на българския град Трън, предаде bTV.

Kаква е ролята на Европарламента и какво работят евродепутатите – питаме хората в Трън, но никой не знае. Оказа се трудно в Трън да срещнеш човек, който знае какво е Европейски парламент. Има обаче един човек – Архангел Коцев-Коцо, който знае каква е функцията на Европейския парламент, но не вижда връзка между своя живот и работата на евродепутатите. Казва, че няма да гласува за евродепутати, а само за нашия парламент.

Архангел разказва, че няма как хората в Трън да знаят каква е ролята на Европарламента и евродепутатите, защото никой не го обяснява, а кампанията е изключително вяла. Единственото, което знаят за тях, е, че получават големи заплати.

По-възрастните хора, особено в места като Трън, трудно намират връзка между своя живот и Европейския съюз. До тях достига предимно антиевропейска информация, а успешни усилия на уж проевропейските партии да ги информират няма.

Вижте във видеото репортажа на Стоян Георгиев от Трън (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...