Във вторник дневните температури ще достигнат 37 градуса, по линията Вакарел – Пазарджик – Велико Търново се очакват градушки

Във вторник по-интензивни валежи ще има в Добруджа, а градушки се очакват в централните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 22 до 18 градуса, по Черноморското крайбрежие до 20 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като главно в северните райони облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми, като южно от София, по линията Вакарел – Пазарджик – Велико Търново се очакват и градушки. По-интензвни ще бъдат валежите в Североизточна България (10 – 12 литра на квадратен метър). Ще се задържи горещо.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 29 до 35 градуса, в Сандански, Сливен и Кърджали до 35 – 37 градуса, по Черноморието до 26 – 29 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Виж също...

Loading...