Над хиляда участници ще се качат на сцената на фестивала “От Трън по-убаво нема”, в който ще се включат редица големи имена в родния фолклор

Народният певец Димитър Лукарски, квартет “Славей” и хористките от хор “Славей” ще са сред специалните гости в програма на фестивала на клубовете за български танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема”. Това съобщи за Zapadno.com хореографът Йорфан Станимиров, който е главният организатор и създател на музикалното събитие.

До 10 юни е крайният срок за подаване на заявки за участие в 11-тото издание на фестивала “От Трън по-убаво нема”. Към началото на настоящата седмица заявилите участие са над 1 000 участници и над 15 състава. Специално за предстоящото издание ще пристигнат в Трън Димитър Лукарски, квартет “Славей”, хор “Славей”, представителният ансамбъл за народни песни и танци “Славей”.

Тазгодишният фестивал ще се проведе на 15 юни в центъра на град Трън. Националната фолклорна телевизия “Родина” ще заснеме целия спектакъл, който впоследствие ще бъде излъчен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...