На 6 юни ще се задържи горещо с максимални температури около 30 градуса, интензивни валежи и градушки се очакват в някои части на страната

В четвъртък интензивни валежи и градушки се очакват в югозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 19 до 14 градуса, по Черноморието от 20 до 16 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като бързо от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми, като в централните части от страната се очакват и градушки. По-интензивни ще бъдат валежите в крайните южни райони и в Странджа (12 – 15 литра на квадратен метър). Ще се задържи горещо.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север-северозапад. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от север със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса, по Черноморието до 26 – 29 градуса.

Времето в Европа

Облачни вълни с влажен и по-хладен въздух от запад ще се насочват последователни към Балканите и ще създават условия в балканските страни за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Зоните с интензивни гръмотевици над континента ще се задържат и обхващат западните и южни части на Русия, Западна Украйна, Източна Полша, и ще се спускат на юг към Румъния, Сърбия и България. По-интензивни валежи се очакват в Западна Русия и в страните около Алпите.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби.
От събота до неделя ще има повече слънце, без валежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...