Забележителности в Трънско ще бъдат включени в състезанието “Бодифолк загадки”, което се завръща на фестивала “От Трън по-убаво нема”

Състезанието “Бодифолк загадки” отново ще се проведе в Трънско по време на фестивала “От Трън по-убаво нема”, съобщи за Zapadno.com хореографът Йорфан Станимиров, който е главният организатор и създател на музикалното събитие.

След прекъсване покрай пандемията от COVID-19 състезателната игра ще се проведе на четири локации в община Трън. Участници във фестивала ще се състезават на Музея на киселото мляко в село Студен извор, на Музея на бусинската керамика в село Бусинци, в подножието на скалния параклис “Света Петка” в трънския квартал “Баринци” и на парка край Ждрелото на река Ерма. “Възвръщаме прекрасната игра “Бодифолк загадки”, която е много интересна и обикаля всички най-известни дестинации около Трън”, каза Йордан Станимиров. “Бодифолк загадки” ще се проведе по регламент, който участниците ще трябва да следват. Финалът е в центъра на град Трън, пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

11-тото издание на фестивала на клубовете за български танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема” ще се проведе в град Трън на 15 юни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...