Ломничани и гости на Ломница ще почистват гробищния парк на трънското село, за доброволци от Трън ще бъде подсигурен превоз

Инициатива по почистване на гробищния парк на трънското село Ломница ще се проведе на 8 юни, съобщават от Ломница, Ждрелото на р.Ерма, Богойна.

Днес пътят за гробищния парк в селото е засипан със земна маса и заравнен. До гробищата е поставен и нов пластмасов контейнер за отпадъци. За голямото почистване в събота ще бъде организиран транспорт от град Трън до Ломница. Желаещите трънчани да се включват в почистването трябва да звъннат до 7 юни на телефон 0878 655 285, за да бъде предвидена бройката им за организирания превоз.

От Община Трън ще предоставят за почистването чували, ръкавици, бои, четки и всичко необходимо за освежаване на магерницата и входната врата на гробищния парк. Почистването ще включва премахване на клони, които ще се извозват и косене на тревни площи.

Идеята на инициативата е гробищният парк да бъде приведен във вид за отбелязването на Черешо Задушница, която тази година ще е на 22 юни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...