Образованието в Брезник получава над 35 хиляди лева за подготовката на кадри от професии и отрасли, необходими за местната, регионалната и националната икономика в дългосрочен план

Малко над 35 хиляди лева допълнителни средства са одобрени по бюджета на Община Брезник за 2024 година. Средствата са за допълнително финансиране за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните пари бяха одобрени от Министерски съвет на заседание на 22 май. Със средствата ще се осигури необходимият финансов ресурс за подготовката на кадри от професии и отрасли, необходими за местната, регионалната и националната икономика в дългосрочен план. При специалностите с очакван недостиг на специалисти на пазара на труда паралелките са с не по-малко от 12 ученици. В тях се преподават професии, за която е доказана потребността от кадри, включително със статистически данни. Предложения за такива специалности се получават от ресорните министерства, работодателските и браншовите организации, поясниха от правителствената информационна служба.

По бюджета на Община Брезник за 2024 година са одобрени допълнителни 35 165 лева. Те се предоставят по общинския бюджет от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...