Ремонтират църквата в центъра на село Гигинци с над 70 хиляди лева, които служебното правителство отпуска дни преди изборите

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм „Свети Кирил и Методий“ в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник „Свето Рождество Христово“ при Шипченския манастир са предвидени 500 000 лева, а за ремонт на храм „Успение Богородично“ в брезнишкото село Гигинци се предоставят 74 000 лева, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кабинетът отпуска допълнително и 3 милиона лева, с които ще започнат ремонтните дейности на пътя от пристанището до манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора, Атон. Общата сума, която е необходима за ремонта на пътя, възлиза на около 10 милиона лева, като се предвижда средствата да бъдат отпускани поетапно.

Църквата “Успение Богородично” се намира в центъра на село Гигинци и е до пътя за Църногорския манастир. Храмът е изграден в началото на 80-те години на XIX век.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...