Спешните медици в Брезник са се отзовали на 19 повиквания през изминалата седмица, сигналите са се увеличили с 3 в сравнение с предходните 7 дни

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 261 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 28 повече от предходната. Най-много са приетите повиквания в Перник – 167, коeто e със 17 повече в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 40, което е с 1 повече от предходната седмица и Брезник – 19, което е с 3 повече и Земен – 19, което е с 5 повече от предходната седмица, пише вестник “Съперник”.

Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 199 амбулаторни прегледа, което е с 5 по-малко от предходната. Най-много те са в Радомир – 73, което е със 7 повече от предходната седмица, Брезник – 50, което е със 7 по-малко от предходната седмица. Добрата новина е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите.

Добрата новина е, че се наблюдава намаляване на пациентите, ухапани от кърлежи в региона, които са потърсили съдействие от спешните медици – 47, при 57 за предходната седмица. Най-много са ухапаните в община Радомир – 18 и в Земен – 17. Следват общините Брезник – 10, Земен – 11 и Трън – 8.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...