В неделя вечерта ще има краткотрайни валежи в северозападните райони, а през следващата седмица в някои райони температурите ще надхвърлят 40 градуса

В неделя краткотрайни валежи с гръмотевици се очакват в планините, а вечерта в северозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 20 до 14 градуса, по Черноморието от 19 до 16 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в планиниските райони от Югозападна България. Късно през нощта ще превали и прегърми в северозападните райони.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в Сандански, в района на Сливен и Русе до 36 градуса, по Черноморието до 25 – 28 градуса.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник ще превалява в Западна България. От сряда чувствително ще се затопля. В четвъртък и в петък се очакват температури от 35 до 41 градуса. Разхладителни валежи се очакват през нощта в северните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...