Без чалга на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, Общината се договори с Графа и ансамбъл “Гоце Делчев” за концертната програма

Спектакъл на ансамбъл “Гоце Делчев” ще бъде представен за откриването на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, става ясно от афиш на Община Брезник.

Официалното откриване на Граовския събор “Видовден”® ще бъде на 28 юни от 20:30 часа на централния градски площад в Брезник. В 20:45 часа ансамбъл “Гоце Делчев”, който има близо 80-годишна история, ще изнесе за брезничани и гости на града спектакъл. В 22:15 часа откриването на културното събитие ще завърши с фойерверки.

На 29 юни от 10:00 часа на спортен комплекс “Чорни” в Брезник ще се проведат традиционните турнири за ветерани по футбол и волейбол. В 11:00 часа на площадката пред изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник ще се проведат демонстрации от спортен клуб “Ороши – Брезник”. От 14:00 часа на същото място ще започне фолклорна програма с участието на самодейци. В 20:00 часа на централния градски площад българския поп певец, композитор и продуцент Владимир Ампов – Графа ще пее за брезничани и гости на града. Интересна подробност е, че ден по-рано – на 28 юни в Стара Загора Графа ще даде началото на „Най-щастливото турне“.

На 30 юни от 9:30 часа в храм-паметника “Свети Георги Победоносец” в града ще бъде отслужена тържествена литургия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...