Във вторник следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна, ще прегърмява в Западна и в Северна България

Във вторник ще прегърмява в Западна и в Северна България. Краткотрайни валежи ще има през нощта по поречието на Дунав, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 22 до 16 градуса, по Черноморието от 21 до 19 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна. Следобед ще превали и прегърми в планиниските райони от Западна България. Късно през нощта ще превали по поречието на Дунав, в североизточните райони.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, предиобед от запад, следобед от югозапад. По високите части на планините ще духат свежи да засилени ветрове от запад със скорости до 40 километра в час, с усилване следобед. Максималните температури ще бъдат от 32 до 38 градуса, в Сандански, в района на Сливен до 39 градуса, по Черноморието до 28 – 30 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...