Утре ще е последният ден от поредицата горещи дни, от четвъртък температурите ще се понижават

На 12 юни ще е последният ден от поредицата горещи дни, от четвъртък температурите се понижават, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 22 до 16 градуса, по Черноморието от 21 до 19 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна, с повече облаци над Дунавската равнина. Късно следобед и през нощта ще превали в североизточните райони.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините ще духат свежи да засилени ветрове от запад със скорости до 50 километра в час, с усилване следобед. Максималните температури ще бъдат от 32 до 38 градуса, в Сандански, в района на Сливен до 41 градуса, по Черноморието до 28 – 30 градуса.

Времето в Европа

Към Балканите продължава преносът на по-сухи и топли въздушни маси от юг. В балканските страни ще бъде горещо, като поредицата от горещо време и високи температури свършва. От следващите дни с пренос на влажен въздух от запад и краткотрайни валежи температурите в балканските страни ще се понижат. Зоните с интензивни гръмотевици над континента ще се задържат и обхващат Средиземноморието. По-интензивни валежи се очакват в Русия, в Източна Украйна и в Румъния.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък се очаква постепенно понижение на температурите и разхладителни валежи. В северните райони ще прегърмява с условия за градушки. В събота захлаждането продължава.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...