В четвъртък в Дунавската равнина се очакват интензивни валежи и градушки в Северна България, температурите в западните райони ще бъдат от 27 до 29 градуса

В четвъртък краткотрайни валежи и гръмотевични бури се очакват следобед и през нощта в северните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 22 до 16 градуса, по Черноморието от 21 до 19 градуса. Предиобед от запад ще се заоблачава с валежи в северозападните райони. Следобед ще вали и гърми, като в Дунавската равнина валежите ще бъдат интензивни. В Северна България има условия за градушки. Късно следобед и през нощта ще вали в източните райони. Постепенно ще се захлажда.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север-северозапад. По високите части на планините ще духат свежи до засилени ветрове от запад със скорости до 50 километра в час, с усилване следобед. Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, в Сандански до 37 градуса, в западните и северни райони от 27 до 29 градуса, по Черноморието до 28 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...