Над 200 пътници от Брезнишко са доволни от услугите на фирма “Автобусен транспорт – Кракра”, която обслужва обществения превоз в общината

Копие от списък с подписите на над 200 човека, ежедневно пътуващи по брезнишката транспортна схема, представи за Zapadno.com Емилия Трайкова от пернишката фирма “Автобусен транспорт – Кракра” ООД.

Копия от списъка бе представен и пред общинските съветници на Брезник на провелата се на 26 април сесия на Общинския съвет. Темата тогава беше повдигната, тъй като Община Брезник възнамеряваше предсрочно да прекрати концесионния договор с фирма “Автобусен транспорт – Кракра” ООД. Основният довод беше констатирани редица нарушения на концесионния договор по вина на концесионера. На провелата се в края на април сесия на Общинския съвет между представители на фирмата възникна спор. По време на заседанието от изказване на кмета на община Брезник Васил Узунов стана ясно, че общинските съветници не са запознати в дълбочина с проблема, а впоследствие възникнаха въпроси, които се оказа че трябва да бъдат изяснени. Така докладната за прекратяване на концесионния договор беше изтеглена за следващо заседание. Прочетете още по темата в публикациите: Кой ще вози брезничани и пътуващи до Брезнишко? Обсъждат прекратяване на договора с фирмата, която от години извършва обществен превоз и Скандал в Брезник! Спор между превозвачите на брезничани се пренесе на сесия на Общинския съвет – ВИДЕО.

На априлската сесия Емилия Трайкова, която е съдружник във фирмата, раздаде на съветниците копия от списъка с подписи на доволни от услугите на превозвача пътуващи от Брезнишко. Сред подписалите се са и кметски наместници на села в община Брезник. На 17 май, когато се очакваше Общински съвет-Брезник отново да разглежда тази докладна, изненадващо Община Брезник я изтегли от дневния ред. Тогава кметският наместник на село Режанци Надя Миланова се изказа, че списъка, на който тя, нейни колеги и жители на общината са се подписали, е била представена като подписка срещу спирането на пътническите бусчета. Прочетете още по темата в публикацията: Община Брезник даде задна от прекратяването на концесията с фирмата за превоз на пътници, кметски наместник хвърли нова бомба по темата.

В интерес на истината Емилия Трайкова представи пред репортер на Zapadno.com копия от списъка, на който се виждат имената на пътници от Режанци, Садовик и други населени места в Брезнишко. Тя подчерта, че на хората им е представен списък със заглавието, което може да видите на снимката по-долу. Списъкът е събран към края на месец април чрез три тетрадки, които шофьорите на 3 пътнически буса по линии за Брезник и села в общината, са предоставили на пътуващи. Емилия Трайкова отбеляза, че има и пътуващи, които не са доволни от фирмата и е наясно с този факт.

Виж също...

Loading...