Областният управител: Силният вятър в Трънско е причина за прекъсване на електрозахранването, в общината няма бедстващи хора

В община Трън няма бедстващи хора след падналата градушка тази вечер, съобщи за Zapadno.com областният управител на област Перник Людмил Веселинов.

По-рано тази вечер в района на Знеполе се изсипаха ледени късове с големина между 2 сантиметра и 4 – 4,5 сантиметра. Придружена от силен вятър градушката предизвика прекъсване на електрозахранването в част от населените места на територията на общината и блокира някои села заради паднали на пътя дървета. Прочетете още по темата в публикацията: Свирепа градушка в Трънско: Дървета блокираха села, електрозахранването в Знеполе прекъсна, а насаждения са унищожени.

Към 23 часа екипи на “ЕРМ Запад” все още работят по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа в Трънско. Прекъсването на електричеството е вследствие на силния вятър от бурята. По пътища в общината са паднали клони на дървета. На място работят екипи на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън. Пътят към границата със Сърбия е почистен и проходим. Няма данни за бедстващи хора, поясни за Zapadno.com областният управител Людмил Веселинов.

Снимка: “Електрохолд” – архив

Виж също...

Loading...