Цената на дървата за огрев от брезнишкото село Горна Секирна се намалява след като Горското предлага с 20 % по-евтина дървесина

Цената на дървесината за огрев за физически лица за 2024 година, добита от временен склад в землището на брезнишкото село Горна Секирна се намалява. Решението за това беше прието от Общински съвет-Брезник на провелото се на 17 май заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Като мотив за понижението на цената е посочено намаление на цената за широколистна дървесина за огрев, която “Държавно горско стопанство-Брезник” предлага за физически лица. Тази година Горското стопанство предлага с 20 % по-евтина дървесина в сравнение с 2023 година. Към настоящия момент от временен склад 1 пространствен кубически метър широколистни твърди дърва за огрев за физически лица струват 47 лева и 52 стотинки с ДДС.

С приетото решение, на което се дава предварително изпълнение поради важен обществен интерес за местната общност, цената за пространствен кубически метър за дребна дървесина за огрев от вида бук е 47 лева и 52 стотинки с ДДС. Един кубик за дървата за огрев от видовете бук, габър и череша също ще струва 47 лева и 52 стотинки с ДДС. Това са новите цени на добитата дървесина от временен склад в землището на Горна Секирна.

Снимка: Pixabay.com

Виж също...

Loading...