Брезнишкият музей показва в изложбена сграда “Военен клуб” детски и ученически костюми от миналото, както и на видни личности от Брезник

В изложбена сграда “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник е обособена нова експозиция на костюмите от провелото на 30 май тази година ревю-изложба, съобщават от музейната институция.

В експозицията са представени детски и ученически костюми от края на XIX до средата на XX век, както и на видни личности от Брезник за този период. “Всеки, който не е успял да присъства може да заповяда и разгледа изложбата”, отбелязаха от музея на Брезник.

Изложбата-ревю “Облеклото на децата от Брезник в края на ХІХ и средата на ХХ век” предизвика голям интерес сред публиката. На 20 деца показаха как са се обличали техни връстници в миналото. Сред интересните облекла, които посетителите на музея могат да разгледат в изложбена сграда “Военен клуб” е задължителната ученическа униформа от началото на XX век. Прочетете още по темата в публикацията: В Брезник ще покажат задължителни ученически униформи отпреди век, а пред музея ще отворят дюкяни от миналото.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...