Градини с насаждения в Трънско са най-засегнати от невижданата по мащаб градушка

Вчерашната буря в Трънско е нанесла най-много поражения върху насажденията на хората, предаде репортер на Zapadno.com.

Селата в Знеполе се възстановяват след бурята, придружена с градушка. Електрозахранването е възстановено. Повечето дървета и клони, паднали от силния вятър, са премахнати от платната за движение. Тази сутрин в района на село Забел са продължили дейностите по почистване на пътя.

Градините с насаждения на хората в село Бохова са унищожени. “Сутринта говорих с населението в село Бохова, където градушката е паднала и е унищожила всичко”, каза кметският наместник на селата Слишовци, Стрезимировци, Реяновци, Бохова и Джинчовци Борис Петков.

В района на селата Ярловци и Лешниковци също са засегнати насаждения. Има нанесени щети и по домашни оранжерии. В спешната ситуация институциите са реагирали бързо, поясни кметският наместник на селата Зелениград, Забел, Ярловци и Лешниковци Екатерина Николова.

Градовалежът е достигнал и до село Врабча. Част от градините на хората в населеното място са засегнати. Градушката не е достигнала до съседното село Проданча. Това поясни за Zapadno.com кметският наместник на селата Ездимирци, Врабча, Проданча, Мракетинци и Бутроинци Петър Петров.

По-рано тази сутрин от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник информираха, че огнеборци от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън са реагирали на четири сигнала за паднали дървета в резултат на разразилата се буря в района. Отстранявани са клони и дървета от пътните платна в селата Радово, Ярловци, Милославци и Туроковци. Няма пострадали хора. Прочетете още по темата в публикацията: Свирепа градушка в Трънско: Дървета блокираха села, електрозахранването в Знеполе прекъсна, а насаждения са унищожени.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...