Община Брезник задвижи процедурата за изграждане на нов парк с място за пикник, детска площадка и други елементи

Процедурата за изграждане на нов парк за отдих в град Брезник вече е задвижена от общинската администрация. За изграждането му вече се търси изпълнител на строителните работи, предаде репортер на Zapadno.com.

За реализиране на проекта бяха осигурени средства от държавата в размер на над 500 хиляди лева. Процедурите за парка започнаха още през пролетта на миналата година, когато Общински съвет-Брезник разреши изработването на проект за частично измненение на подробен устройствен план – план за регулация и план за застрояване за обединяване на четири урегулирани поземлени имоти в един, който да се отреди за обществен парк. Проектът получи зелена светлина от Регионална инспекция по околната среда и водите-София. Със средства от концесията от Министерство на енергетиката, които минното дружество “Брезник Минералс” заплаща на държавата, бе извършено проектиране на бъдещия парк.

Бъдещият парк ще се намира над бившата общинска болница в град Брезник. Мястото за отдих ще бъде изградено на площ от 2 919 квадратни метра. Алейната мрежа и площадките ще е с площ 836 квадратни метра, а останалите 2 085 квадратни метра ще са зелени площи. Прочетете още по темата за бъдещия парк в публикациите: Проектират парка над болницата в Брезник с пари от концесионната такса на мината и Бъдещият парк в Брезник ще бъде с място за пикник, детска площадка и други елементи на площ от близо 3 хиляди квадратни метра.

За изграждането на парка Община Брезник е планирала 471 006 лева и 65 стотинки без включен ДДС или 565 207 лева и 98 стотинки с ДДС. Изпълнителят на дейностите по строителството ще бъде избран след провеждане на обществена поръчка, която е открита.

Виж също...

Loading...