В неделя над западните райони ще се развиват мощни купести облаци с валежи с летен хактер и гръмотевици в планините

На 16 юни времето ще е слънчево с превалявания в планините, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 19 до 13 градуса, по Черноморието до 18 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развиват мощни купести облаци с валежи с летен хактер и гръмотевици в планините.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, в Сандански до 34 градуса, по Черноморието до 27 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите се затопля. В балканските страни температурите отново ще се повишават, с повече валежи в планините. Зоните с интензивни гръмотевици над континента ще се задържат над източните територии, като Балканите остават в периферията на гръмотевиците. По-интензивни валежи се очакват в Русия и в страните около Алпите.

Времето през следващите дни

В неделя ще превалява и прегърмява в планините. В понеделник и във вторник ще вали в Западна България, а на изток ще бъде слънчево. В сряда ще има повече слънчеви часове. Над планините ще се развива купеста облачност, с възможност за превалявания в Централна Стара планина. В четвъртък и в петък ще бъде горещо с температури в населените места от 33 до 39 градуса. Разхладителни валежи се очакват в събота и в неделя. Слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще се развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...