Съставите към сдружение “БрезиЯна” засадиха дръвче в Трън и танцуваха на фестивала за клубовете за български танци и любителски ансамбли

Танцова формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” са се представили на 11-тото издание на фестивала на клубовете за български танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема”, който се е провел вчера в град Трън, съобщи за Zapadno.com ръководителят на формациите Яна Кираджиева.

Фестивалът е протекъл със засаждане на дръвчета от всеки клуб във фестивалния парк. След това всички участници са се отправили на дефиле от фестивалния парк до центъра пред читалището. Там всички клубове са се хванали на общо хоро и след това всеки вече се е представил с хората и танците, които е избрал да покаже, обясни Яна Кираджиева.

Танцова формация “БрезиЯна” е представила Витаново хоро и Шопска ръченица. Малката група на детски танцов състав “Граовчета” е изиграла ръченица и “Веселинка”, а голямата група на формацията се е представила с Дайчово хоро и Джиновско хоро. Групите са получили грамота и статуетка за участието си.

Вчерашният ден е бил празничен за танцова формация “БрезиЯна”, която е отбелязала 7 години от създаването си.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...