В сряда ще се развиват мощни купести облаци над планините от Югозпадна България, но ще е без валежи и горещо

В сряда ще бъде слънчево с купести облаци в планините, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 21 до 16 градуса, по Черноморието от 20 до 18 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от Югозпадна България ще се развиват мощни купести облаци, без валежи.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от север със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 33 до 38 градуса, в Сандански до 39 градуса, а по Черноморието до 29 градуса.

Времето в Европа

Балканите остават в периферията на активните атмосферни процеси. В балканските страни температурите ще се повишават, с повече валежи в планините от западните части от полуострова. Зоните с интензивни гръмотевици над континента ще се задържат над Русия, над Атлантическото крайбрежие и над Средиземноморието.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък ще бъде горещо с температури в населените места от 33 до 39 градуса. Разхладителни валежи се очакват в събота и в неделя. Слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...