Групи на детски танцов състав “Граовчета” с призови места от фестивала “Чичо Стоян” в село Дивотино

Двете групи към детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” са удостоени с награди от ХХVII-ия национален детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” в пернишкото село Дивотино, съобщи за Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Фестивалът се проведе на 16 юни и в него се включиха около 650 участника от областите Кюстендил, София и Перник. Със свои изпълнения се представиха представители на 7 детски градини, 8 училища, 15 читалища, 5 музикални и танцови школи, 2 културни центрове по изкуство, общо 37 формации и много индивидуални изпълнители. Техните умения бяха оценявани от жури с председател фолклориста от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките доцент доктор Наталия Рашкова. Членове на жури бяха са етнологът от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките главен асистент доктор Милена Любенова и хореографът и директор на Общински младежки дом-Перник Димитрина Нецова.

Участието на детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна” е получило висока оценка и удостоено с награди. Голямата група към състава е наградена с 2-ро място и 3-то място за малката група. “Благодарим на журито от сърце за оценката ни”, добави Яна Кираджиева.

Снимка: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...