Раздаването на хранителни помощи в Брезник и Трън от първия транш приключи успешно и с висок процент

Много са високи процентите на хора в общините Брезник и Трън, които са получили хранителни продукти от първия транш по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, съобщи за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Кампанията по раздаване на помощта се проведе в периода април – май тази година. Право на хранителни продукти имаха 1 151 лица в общините Брезник и Трън. В община Трън единични пакети с хранителни продукти са достигнали до 97,48 % от правоимащите, а двойните пакети са раздадени на 100 %. В Брезнишко 598 човека или около 99 % са получили единични пакети, а на 34-ма души или близо 90 % са раздадени двойни хранителни пакети.

За достигане на помощта бе създадена организация между Българския червен кръст и общинските администрации в Брезник и Трън. Благодарение на отличната и съвместна работа резултатите са много добри, посочи директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

До 28 юни във временни пунктове в Брезник и Трън се раздават пакети с хигиенни материали и хранителни продукти (два вида месни консерви) от втори транш. Раздаването се извършва по списъци с лица, които имат право на тази помощ.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...