Танцьори към читалището на Брезник спечелиха трето място на фестивала “Чичо Стоян” в село Дивотино

Танцови състави към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник са удостоени с трето място от  ХХVII-ия национален детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” в пернишкото село Дивотино, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се проведе на 16 юни и в него се включиха около 650 участника от областите Кюстендил, София и Перник. Сред участниците бяха самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, а тяхното представяне беше оценявано от жури с председател фолклориста от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките доцент доктор Наталия Рашкова. Членове на жури бяха са етнологът от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките главен асистент доктор Милена Любенова и хореографът и директор на Общински младежки дом-Перник Димитрина Нецова.

С трето място (плакет и диплом) са удостоени младежки танцов състав и детско-юношески танцов състав към читалището в Брезник с ръководител Милена Иванова-Борисова.

Снимка: народно читалище “Чичо Стоян-1927”

Виж също...

Loading...