Ивет Стоянова от Трън е наградена за приказка за киселото мляко, с която е участвала в международен ученически конкурс

Трънчанка е сред наградените участници в международния ученически конкурс под надслов “Приказки за киселото мляко”, който Българското училище в швейцарския град Женева “Д-р Стамен Григоров” организира, видя Zapadno.com.

“Приказки за киселото мляко” се организира под егидата на Постоянното представителство на Република България към ООН и други международни организации в Женева и с подкрепата на фондация „Д-р Стамен Григоров“ в България, Асоциация за българско образование, култура и традиции „Д-р Стамен Григоров“ в Женева и женевската галерия “Blitz Artco”. Конкурсът е посветен на 40-годишнината, която училището отбелязва през тази година.

Конкурсът е разделен в две категории – литературно творчество (поезия и проза) и изобразително изкуство (художествено произведение). В категорията за литературно творчество за участници между 8 и 10 години с награда за първо място е наградена Ивет Стоянова от Трън. Сред наградените са ученици от Женева, Дубай, Виена, Варна, Пловдив и други градов

Получените творби ще участват в изложба в трънското село Студен извор, която ще може да бъде разгледана в периода 29 юни – 30 юли. От 23 до 26 януари 2025 година творбите ще бъдат показани в женевската галерия “Blitz Artco”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...