С 22 хиляди лева училището в Брезник изпраща ученици и учители на образователни маршрути

22 000 лева са одобрени за средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Средствата са предназначени за надграждане обучението на ученици, предаде репортер на Zapadno.com.

Парите се осигуряват по линия на националната програма “България – образователни маршрути“ ‘2024. Миналата година за гимназията в Брезник бяха одобрени 44 000 лева за образователни маршрути. Тази национална програма се реализира за първи път през 2023 година.

Получените знания чрез преживяване извън училището, чрез различни образователни маршрути и посещения на културни, научни и държавни институции, допринасят за личностното и гражданско развитие на учениците, за патриотичното им възпитание, както и за придобиване на трайно, интегрирано знание.

През 2024 година програмата е насочена към провеждането на образователни маршрути с цел активно учене и извън училище. Дейностите, които ще се реализират, допринасят за обогатяване на когнитивните способности, подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците, създаване на умения за работа в екип, ефективна комуникация, толерантност, екологична култура, естетическо възпитание, уточняват от Министерство на образованието и науката.

Забележителности в област Перник са включени в модули на програмата. Сред местата за посещение от ученици и учители са Ждрелото на река Ерма и Ябланишкото ждрело в Трънско, както и музеите в трънските села Бусинци и Студен извор.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...