Полицаи обиколиха кметове на села в Трънско и Брезнишко, за да дадат съвети срещу кражбите – СНИМКИ

Служителите от Областна дирекция на МВР-Перник се включват активно в общоевропейския Фокус ден за предотвратяване на домовите кражби. Датата 19 юни 2024 година е определена от Европейската мрежа за превенция на престъпността и има за цел полицейските органи да дават съвети и препоръки на гражданите, за ефективна превенция, което да доведе до намаляване на домовите кражби. Кметове и кметски наместници в общините Брезник и Трън са получили листовки и са информирани за кампанията, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Проведени са и продължават да се провеждат срещи с домоуправителите на жилищни кооперации, за обсъждане и предлагане на ефективни мерки за сигурност, както и начини за увеличаване контрола на достъп. Полицейските служители раздават листовки със съвети за предпазване от посегателства върху собствеността на гражданите. Листовките ще достигнат до жителите както на големите градове, така и тези от малките населени места.

Полицейските инспектори ще провеждат беседи с гражданите, напомняйки им ефективните начини за противодействие на този вид престъпни посегателства. Кампанията е безсрочна и при всяка среща на органите на реда с населението от региона, ще бъде обсъждана темата с домовите кражби и ефективното им противодействие.

Снимки: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...