Повикванията на спешните медици в Брезник са се увеличили, но амбулаторните прегледи, извършени от тях, са намалели

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 269 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 11 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 146, коeто e с 37 по-малко в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 75, което е със 28 повече от предходната седмица и Брезник – 20, което е с 5 повече от предходната седмица. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ пре изминалата седмица са извършени 217 амбулаторни прегледа, което е с 22 по-малко от предходната. Най-много са те в Радомир – 63, което е с 15 по-малко от предходната седмица, Брезник – 59, което е с 12 по-малко от предходната седмица.

Добрата новина е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите. Другата добра новина е, че има намаляване на ухапаните от кърлежи в региона. През изминалата седмица те са били 55, което е с 11 по-малко от предходната. Най-много са ухапаните в община Радомир – 31, което е с 5 повече от предходната, Брезник – 14, което е с 15 по-малко от предходната седмица. Най-малко са ухапаните в общините Трън и Земен – по 4.

Виж също...

Loading...