В неделя прегърмявания и валежи се очакват следобед в Рила и в Пирин, западно от Кюстендил с условия за градушка, времето ще се задържи горещо

Прегърмявания и валежи се очакват следобед в Рила и в Пирин, западно от Кюстендил с условия за градушка, ще се задържи горещо, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 22 до 18 градуса, по Черноморието от 22 до 19 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми в Рила и в Пирин.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 34 до 39 градуса, в Сандански до 40 градуса, а по Черноморието до 29 градуса.

Времето в Европа

Балканите остават в периферията активните атмосферни процеси. В балканските страни температурите ще се повишават, с повече валежи в планините от западните части от полуострова. Зоните с интензивни гръмотевици над континента ще бъдат над Русия, над страните около Алпите и над Западните Балкани.

Времето през следващите дни

Разхладителни валежи се очакват в събота и в неделя. Ще се задържи горещо. В понеделник и във вторник ще превали и прегърми главно в Западна България. Следобед в крайните западни райони ще развиват мощни купести облаци с условия за градушки.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...