Самодейци от читалището на село Слаковци показаха как се плете и гощава с баница на фестивал – ВИДЕО

Самодейци от народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци се представиха на XII-ти регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България “Еньовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се провежда днес на откритата естрада в местността „Ладовица” зад хипермаркет  „ Кауфланд” в пернишкия квартал „Изток”. Участие в тазгодишното издание са заявили общо 351 броя участници от областите Благоевград, Кюстендил, София и Перник. Те са оценявани от жури с председател представителят от Института по етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките доцент доктор Наталия Рашкова и членове етнологът от Института по етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките главен асистент доктор Милена Любенова и хореографа от град Перник Александър Нецов.

Самодейци от читалището на село Слаковци се представиха на сцената с песни, пресъздаване на обичай и граовски хумор. В минали издания на фестивала “Еньовден” слаковското читалище е печелило награди в различни категории.

Вижте във видеата на Zapadno.com как се представиха самодейците от читалището на село Слаковци (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

 

Виж също...

Loading...