В сряда в западните и в централните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, условия за градушки ще има в Западна Дунавска равнина

В сряда се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици в западните и в централните райони от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 20 до 16 градуса, по Черноморието до 21 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми в западните и в централните райони от страната, с условия за гръмотевични бури и градушки в Западна Дунавска равнина.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от северозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в Сандански до 37 градуса, а по Черноморието до 28 градуса.

Времето в Европа

В балканските страни температурите слабо ще се понижават, с повече валежи в западните и северни части от полуострова. Зоните със силни гръмотевични бури над континента ще започват от Русия, през Западна Украйна и на юг ще обхващат Румъния и Западните Балкани. Валежи с количества над 20 литра на квадратен метър ще бъдат често явление в страните около Северно море, Западна Германия и в Централна Франция и около Алпите.

Времето през следващите дни

В четвъртък важите в Западна България ще бъдат често явление, с количества до 20 – 30 литра на квадратен метър, на изток ще има повече слънце. В петък отново ще бъде горещо, без валежи, с повече облаци следобед над планините. В събота следобед се очакват интензивни валежи в Западна България и в Дунавската равнина. От запад ще се пренася по-хладен въздух. В неделя западният вятър ще подгони облаците на изток, ще бъде ветровито с температури от 29 до 35 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...