Никой няма желание да е директор в Трън или поне за Историческия музей, проваленият конкурс достига до министъра на културата

Конкурсът за директор на Историческия музей в град Трън е прекратен. Това е четвъртият опит на Община Трън да назначи директор за Историческия музей, но и той се провали, предаде репортер на Zapadno.com.

Конкурсната процедура бе обявена през месец май тази година и това бе четвъртата такава в рамките на последните 4 години. В рамките на малко повече от един месец кандидати можеха да подават документи за участие в конкурса, но такива не са постъпили. Това е и основанието за прекратяване на процедурата. Сред минималните изисквания за заемане на длъжността бяха завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” и 3 години професионален опит.

Министърът на културата ще бъде запознат със заповедта за прекратяване на конкурса за директор на Историческия музей в Трън чрез копие от същата.

При предните 3 конкурса Община Трън не успя да назначи ръководител за институцията. Причините бяха липса на кандидати или такива, които не отговаряха на изискванията.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...