Община Брезник получава 11 864 лева за изплащане на обезщетения в образованието за месеците януари – май 2024 година

Над 11 хиляди лева допълнителни средства получава Община Брезник по бюджета си за 2024 година. Средствата са за обезщетения в образованието, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните пари са част от одобрените на 12 юни от правителството 22 218 216 лева за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2024 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците януари – май 2024 година при намаляване на числеността на персонала в образователните институции в резултат на промяна на структурата или състава му, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание, поясниха от правителствената информационна служба.

За Община Брезник са одобрени 11 864 лева, които са първи транш за националната програма. Средствата се предоставят по бюджета на Общината от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка на намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...