Община Брезник ще реконструира довеждащ водопровод с близо 900 хиляди лева след подписано споразумение с регионалното министерство

Община Брезник подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, свързано с общински проект. Проектът е
на стойност близо 900 хиляди лева, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на миналата седмица общинската администрация на Брезник и регионалното министерство подписаха споразумение за реконструкция на довеждащ водопровод от ревизионна шахта 13 до съществуващ водопровод при река Конска в землището на град Брезник. Стойността на проекта е 896 700 лева, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Това е третото подписано споразумение между Община Брезник и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за общински проекти за периода 2024 – 2026 година. Другите два проекта са за реконструкция на довеждащ водопровод от язовир „Красава“ до помпена станция за питейни води „Гърло“ на стойност 2,170 милиона лева и за изграждане на парк в района на бившата общинска болница в Брезник на стойност 590 000 лева.

Посочените стойности представляват максималния размер на финансовата подкрепа, която Община Брезник може да получи, съгласно предвидената обща прогнозна стойност на проектните предложения по приложение № 3 към член 107 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година, отбелязаха от регионалното министерство.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...