Пътят между трънските села Милкьовци и Велиново е проходим след снощната буря, с техника ще почистят кални наноси в участък

Общинската пътна отсечка между трънските села Милкьовци и Велиново е проходима за моторни превозни средства след снощната буря, предаде репортер на Zapadno.com.

Снощи в част от община Трън премина лятна буря със силни пориви на вятъра и интензивен дъжд. Стихията предизвика свличания на кални наноси по някои пътни отсечки в пограничната община. Една от тези отсечки е пътят между селата Велиново и Милкьовци. В началото на Милкьовци в участък от платното за движение се свлякла кал и зелени отпадъци от изграден преди време горски път за добив на дървесина. “Положението не е толкова драматично. Досега няколко автомобила преминаха през този участък и се минава. Всяка година този район се почиства и няма свлачище тук”, каза за Zapadno.com кметският наместник на селата Велиново и Милкьовци Никола Динев. Предстои техника да почисти участъка.

По информация от общинската администрация на Трън по пътищата към няколко села и манастира край Лева река са паднали дървета от снощната буря. Към сутрешните часове дърветата и падналите от силния вятър клони са премахнати от пътищата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...