Седмокласници от брезнишката гимназия проявиха интерес към полицейската професия, а деца от детската градина в Трън гостуваха на трънските служители на реда

Районните управления при Областна дирекция на МВР-Перник отвориха вратите си за деца и ученици. Поводът е професионалният празник на служителите от МВР, който се отбелязва на 5 юли, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

За поредна година районните управления и областната дирекция в Перник организират Дни на отворените врати. Поводът е професионалния  празник на служителите от МВР – 5 юли. Инициативите се проведоха от 24 до 27 юни, в Перник, Радомир, Брезник и Трън. Деца от детски градини и училища се запознаха с историята на МВР, работата на полицейските служители, техните правомощия по закон, помощните средства които използват в ежедневната си дейност, както и разгледаха материалната база и работните помещения на органите на реда. По-големите от тях получиха информация, как могат да станат полицаи и какво обучение е необходимо за тази професия.

Малчугани от детска градина „Ален Мак“ в град Трън гостуваха на местните полицаи. Седмокласници и осмокласници от средно училище „Васил Левски“ в град Брезник проявиха любопитство за историята на МВР и начините за постъпване на работа в системата.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...