Скоро данъкоплатците в Брезник и Трън ще могат да гледат на живо какво решават местните законотворци

Общински съвет-Брезник и Общински съвет-Трън подготвят реализирането на видеозаснемане и излъчване на заседания в интернет, видя Zapadno.com.

Излъчванията са свързани с изискване в член 48а, алинея 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Подзаконовият нормативен акт ще е в сила от 1 юли 2024 година и гласи, че заседанията на комисиите трябва да се излъчват в реално време в интернет чрез интернет страницата на Общинския съвет или на Общината, като записите от заседанията се съхраняват на съответната интернет страница.

Община Брезник е създала канал в платформата YouTube, където вече са публикувани тестови кратки видеа. Засега на видеата не се вижда нищо, освен черна картина. Чуват се и атмосферни звуци. През месец май Общински съвет-Трън гласува промяна в поименния списък за капиталови разходи през 2024 година във връзка с излъчванията. Прочетете още по темата в публикацията: Заседания на Общински съвет-Брезник ще се излъчват в реално време в интернет заради законова промяна, която влиза в сила от лятото.

Община Трън е добавила нова категория на официалния си уебсайт, която е с наименование “Излъчване в реално време” и се намира в секцията на Общински съвет-Трън. Засега в тази категория няма нищо публикувано. Доставянето и монтирането на система за видеозаснемане и излъчване на заседания на Общински съвет-Трън и комисиите към него струва над 7 хиляди лева. Прочетете още по темата в публикацията: Над 7 хиляди лева за видеозаснемане и излъчване на заседания на Общински съвет-Трън и комисиите към него.

Виж също...

Loading...