Спешните медици в Брезник и Трън са извършили близо 110 амбулаторни прегледа за седмица

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 254 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 15 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 164, коeто e с 18 повече в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 33, което е с 42 по-малко от предходната седмица и Брезник – 23, което е с 3 повече от предходната седмица.

Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 196 амбулаторни прегледа, което е с 21 по-малко от предходната. Най-много са в Радомир – 64, което е с 1 по-малко от предходната седмица, Брезник – 55, което е с 4 по-малко от предходната седмица и Трън – 53, което е с 1 по-малко от предходната седмица.

Радващото е, че през седмицата спешните медици не са установили заболели от коронавирус в региона по време на прегледите. Добрата новина е, че има значително намаляване на ухапаните от кърлежи в региона. През изминалата седмица те са били 31, което е с 24 по-малко от предходната. Най-много са ухапаните в община Радомир – 14, което е със 17 по-малко от предходната, Брезник – 14, което е с 15 по-малко от предходната седмица. Най-малко са ухапаните в общините Трън – 4, което е с 3 повече от предходната седмица, а в Брезник и Земен – те са по 5.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...