В последния ден на месец юни няма да вали, температурите в страната ще достигат до 37 градуса

В неделя няма да има валежи, а температурите ще достигат до 37 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 21 до 16 градуса, по Черноморието до 21 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от западните райони ще се развиват купести облаци, без валежи.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от изток. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, а по Черноморието до 29 – 30 градуса.

Времето в Европа

В балканските страни температурите ще се повишават, с повече валежи в северните части от полуострова. Зоните със силни гръмотевични бури над континента ще обхващат централноевропейските страни и Западните Балкани. Интензивни валежи се очакват в страните около Северно море, в Полша, в Чехия и около Алпите.

Времето през следващите дни

В понеделник ще бъде горещо, с високи температури, от 35 до 40 градуса. От вторник до сряда валежите с гръмотевци ще бъдат често явление в западната половна от страната, а на изток ще бъде слънчево. В четвъртък ще превали и по Черноморието. От петък започва продължителен сух период с горещо време и високи температури. В традиционно най-топлите места показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...