Инициатива със съдействието на Църногорския манастир и още две кампании спомогнаха за награда за полицията в област Перник

Областна дирекция на МВР-Перник бе отличена в годишните награди „Инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“, част от фестивала по случай Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни. Наградата получи началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков за трите инициативи на дирекцията – „Инспектор по коланите“, „Молитва за път“ и „Скоростта убива“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Инспектор по коланите“ е насочена към едни от най-малките участници в движението по пътищата – децата от първи клас. Идеята е още от най-ранна възраст те да придобият навик за използване на обезопасителните системи. В рамките на програмата всяко дете получава мини „полицейска значка“ и след като седне на задната седалка в семейния автомобил и си постави колана, да напомни на родителите си и те да се обезопасят. През учебната 2023/2024 година всички 980 първокласници на територията на област Перник са преминали през програмата. Крайната цел е да няма пострадало дете по време на превоз в семейния автомобил.

„Молитва за път” е друга инициатива, насочена към шофьори, които получават първото си свидетелство за управление. Всеки един от тях, заедно с документа си, получава и талон с православна молитва за път, като текстът, дизайнът и изработката са изготвени със съдействието на игумена на Църногорския манастир архимандрит Никанор.

Кампанията „Скоростта убива“ е реализирана чрез презентация, филм и фотоалбум с кадри от настъпили поради висока скорост тежки пътни инциденти. Насочена е най-вече към кандидат-водачите и млади хора, като целта е нагледно да се обясни до какви необратими последствия може да доведе неразумното шофиране. За цялата 2023 година в кампанията са включени 1 199 кандидат-водачи.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...