Какво мислят брезничани за забраната на кмета Васил Узунов да се разхищава питейна вода? – ВИДЕО

Анкета сред брезничани и жители на община Брезник е направил репортерът Антон Чавдаров за предаването “Събуди се” по NOVA във връзка със заповедта на кмета Васил Узунов за разхищение на питейна вода за непитейни нужди, видя Zapadno.com.

Преди дни кметът на Брезник Васил Узунов издаде заповед във връзка с ограничените водни запаси във водоемите и резервоарите в общината. Чрез документа се забранява разпиляването на питейна вода за непитейни нужди като миене на автомобили, поливане и други. Кметовете и кметските наместници трябва да съблюдават за спазването на забраната. Нарушителите ще бъдат санкционирани с 500 лева глоба, а при повторно нарушение ще се налага санкция в размер на 2 000 лева. Водоизточниците трябва системно да се наблюдават, а при необходимост да се предлага въвеждането на режим на водоснабдяването.

Заради продължителната суша отпреди дни са налице и първите превантивни мерки, като въведено режимно водоснабдяване за брезнишките села Кошарево и Велковци. От ВиК-Перник, което чрез ВиК-Брезник обслужва тези населени места, вече информираха, че за въведените водни режими. Наличният воден обем в питейния язовир “Красава”, който осигурява вода за град Брезник и има възможност да снабдява част от населените места в общината, също бе понижен в началото на настоящата седмица. Прочетете още по темата в публикацията: Села в Брезнишко минаха на режимно водоснабдяване заради засушаването, водата в питейния язовир на Брезник намалява.

От NOVA показаха какви са мненията на малка част от жителите на общината заради забранителната заповед на кмета.

Вижте във видеото на NOVA какво още казаха брезничани пред репортера Антон Чавдаров (aко четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...