Читалището на село Слаковци с награди от фестивала на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България

С награди от XII-ти регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България “Еньовден” е наградено народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се състоя на 24 юни в Перник и в него се включиха около 350 участници. Представянето им бе оценявано от жури с председател представителят от Института по етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките доцент доктор Наталия Рашкова и членове етнологът от Института по етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките главен асистент доктор Милена Любенова и хореографа от град Перник Александър Нецов.

Самодейци от Слаковци представиха песни, хумор и обичаи. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Самодейци от читалището на село Слаковци показаха как се плете и гощава с баница на фестивал – ВИДЕО. Групата за автентичен фолклор към народно читалище “Искра-1932” е удостоена с втора награда в раздела за колективни награди за певчески групи. Светла Райчева и Светла Панталеева от читалището също са удостоени с втора награда, но в раздела за индивидуални награди за певци и певици.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...