Във вторник облачна вълна от запад ще достигне западните райони, валежи с гръмотевици се очакват в Северозападна България

От вторник валежите с гръмотевци ще бъдат често явление в западната половина от страната, а на изток ще бъде слънчево, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 20 до 16 градуса, по Черноморието до 19 градуса. Сутринта повече облаци ще има над Дунавската равнина с превалявания. Бързо облаците ще се разкъсават. Следобед от запад нова облачна вълна ще се достигне западните райони, с гръмотевични бури, интенизвни валежи и условия за градушки в Северозападна България.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от юг-югозапад. По високите части на планините ще духат умерени до засилени ветрове от югозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 25 до 31 градуса, в северозападните райони до 28 градуса, а по Черноморието до 29 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...